4 проблема с косата и какво могат да означават | Косопад

4 проблема с косата и какво могат да означават

kosa-bez-obem

1. „Косата ми пада“. Всеки ден човек губи около 100 косъма. Когато загубата е по- голяма, може да се дължи на стрес, хормонални промени, неправилно хранене или някакви заболявания, свързани с щитовидната жлеза, диабет или лупус.

Чест симптом за проблеми с щитовидната жлеза. Хората, които страдат от хипер или хипотиреоидизъм, обикновено имат косопад. Това се случва, защото дехидротестостеронът, метаболитен хормон на тестостерона, въздейства срещу космените фоликули и спира растежа.

2. „Косата ми много се къса“. Сешоарът и пресата не засягат нормалния растеж на косата. При заболяването Синдром на Къшинг, когато тялото е изложено на високи нива на кортизол в дълъг период. Друг признак за болестта е напълняване и пр.

kosa-chupliva

3. Голи петна по главата. Това е заболяването, известно като алопеция ареата, което засяга космените фоликули. Косата може да порасне, но след време пак пада. Все още не е известна причината за появата на болестта. Според учените, това е защитна реакция на тялото, която се появява, когато трябва да се бори с инфекции, но се насочва към космените фоликули. Засяга 2% от населението.

4. „Косата ми е изсъхнала“. Обикновено е резултат на липса на хидратация и естествена мазнина. Ако не успеете да се справите с проблема с подходящ продукт от пазара, може би става въпрос за здравословен проблем. Много състояния и болести могат да доведат до суха коса: от хранително разстройство до проблеми с щитовидната жлеза. Не използвайте сешоар.

28. май 2015 15:02:39 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 27 коментари