Лесни съвети срещу косопад | Косопад

Лесни съвети срещу косопад

Косопадът може да причинен от стрес, нерви, тревожност или лошо хранене, което пречи на обновяването на корените. Сред основните средства за борба с косопада са домашните рецепти, шампоани, витамини и др.

Трябва обаче да имаме предвид и грижите, които полагаме за косата си. Преси, сешоари и стегнати прически ускоряват един процес, който по принцип е естествен, но може да стане истински кошмар, ако косопадът е обилен.

съвети

Здравето на косата зависи, до голяма степен, от храненето ни. Нуждае се особено много от витамин В5 и Н (зърнени храни, бобови храни, бирена мая). Също витамините А и В са важни. Затова, ако не се храните пълноценно и здравословно, няма как да имате красива коса.

Ако не можете да приемате достатъчно витамини с храната, си купете на таблетки. Може да засилите ефекта им с чаша вода и лъжица бирена мая вътре. Бирената мая няма приятен вкус, но ще се отрази чудесно на косата ви.

Ако това не може да се впише в ежедневието ви, можете да го заместите с редовен прием на желатин, който е много полезен сешоарза кръвоносните съдове.

Ако е възможно, не използвайте сешоар. Най- добрият начин за сушене е естественият. Ако ви се налага да използвате сешоар, го дръжте по- далече от косата ви.

Употребата на преса обаче е още по- зле и от сешоара, независимо дали са от метал, керамика или др. Каквото и да казват производителите, високата температура, с която третирате косата ви, я прави чуплива и слаба.

14. декември 2013 17:03:39 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар