Какво трябва да съдържа идеалното МЕНЮ срещу КОСОПАД! Виж Тук: | Косопад

Какво трябва да съдържа идеалното МЕНЮ срещу КОСОПАД! Виж Тук:

Храненето е изключително важно за здравето на косата. Ето кои са основните храни, които правят косата силна и я предпазват от проблеми.

1. Яжте сьомга. Този вид риба е сред най- полезните за организма. Богата е на омега- 3 мазнини, протеини и витамин Д. Стимулира растежа на косата и я предпазва от косопад. Достатъчни са две порции риба седмично.

2. Увеличете приема на зелените зеленчуци. Те са изключително полезни за косата. Съдържат значителни количества витамин А и С. Помагат да добрата хидратация на косъма. Предпазват от косопад и късане.

3. Яжте цитруси. Изключително богати на витамин С. Предпазват косата от накъсване.

4. Гответе повече бобови култури. Тези храни са чудесен източник на биотин, желязо, аминокиселини. Добре е храни като леща, фасул, грах, да присъстват в менюто два- три пъти в седмицата.

5. Ядки като следобедна закуска. Добре е от време на време да включваме в дневното си меню и различни видове ядки. Те съдържат ценни вещества, които са полезни за косата.

6. Яйце на закуска. Яйцата са сред най- полезните храни, тъй като съдържат протеини, минерали и мазнини. Най- ценното вещество за косата, което се съдържа в яйцето, е витамин В12.

7. Кисело мляко. Подобрява състоянието на кератина в косъма, тъй като съдържа протеини със същото качество. По този начин киселото мляко прави косата здрава и силна.

16. октомври 2018 13:30:25 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар