Как да приготвим домашен шампоан от сода бикарбонат | Косопад

Как да приготвим домашен шампоан от сода бикарбонат

kosa-soda-bikarbonat

Сода Бикарбоната е сред най- универсалните продукти, които всеки има у дома си. Евтина е, а може да ни бъде полезна в толкова много направление – в готвенето, почистването, както и при редица здравословни проблеми.

Използва се и за косата. Можем да използваме сода бикарбонат вместо шампоана си, за да подобрим състоянието на косата. Може да се използва и за да отмие изцяло всички остатъци от шампоана и балсама, като придава блясък, жизненост и обем.

Как се приготвя шампоан със сода бикарбонат

soda-bikarbonat

В малка бутилка или друг съд по избор смесваме сода бикарбонат и вода в пропорция 1:3. Ако приготвяме сместа само за едно миене, трябва да се съобразим с дължината на косата. Например, ако е дълга до раменете, използваме 1 лъжица сода бикарбонат и 6 лъжици вода.

Може да се нанася на суха или влажна коса, от корените до върховете. Оставяме да действа за 2 минути и после отмиваме. В началото ще ни е странно, защото няма пяна, но с времето се свиква.

След това можем да измием косата с ябълков оцет, разтворен във вода, като пропорцията е 1:4.

По този начин пречистваме косата от химикалите, които се натрупват с купешката козметика, а след две измивания ще видим и фантастичните резултати.

26. април 2017 10:12:29 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар