Как цигарите вредят на косата ни | Косопад

Как цигарите вредят на косата ни

cigari-kosopad

За никого не е тайна, че пушенето вреди сериозно на здравето ни: има по- голяма вероятност да разболеете сърцето си, да развиете рак или респираторни заболявания.

По- малко известен факт обаче е, че цигарите вредят и на здравето на косата ни. Това е научно доказано, че е просто градска легенда, обясняват лекари.

Тютюнът съдържа никотин, свободни радикали и токсични вещества, които се отделят при изгарянето. Въпроснитеcigara елементи засягат кръвообращението, намаляват доставките на вещества чрез кръвта до корените на косата и така индиректно увреждат косата.

Тези промени в микрокръвообращението на скалпа, намаляването на количеството кръв, което достига до тази част на тялото, увеличават косопада и вероятността от оплешивяване при хора с тази тенденция.

Пада нивото на кислорода, който достига до тъканите, като го отдалечават от червените кръвни телца. Така намаляват нивата на витамин А, като по този начин дермата колабира. Намаляват колагена и еластина.

Токсичните вещества, които остават извън тялото ни, се трупат по косата ни и променят физическите й характеристики, например, правят я по- жълта.

18. юни 2014 19:54:57 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар