Инфекциозни болести и косопад | Косопад

Инфекциозни болести и косопад

летен косопад

Защита срещу косопад при къпане в басейн

Инфекциозните болести с право се смятат за един от честите причинители на косопад. Отдавна е известно, че тези заболявания влияят пагубно на косата, а най – честите от тях са на първо място гъбичните инфекции, следвани от фоликулит.

Характерно за тях е, че могат да предизвикат косопад по всеки един окосмен участък от тялото, а не само върху главата, както смятат повечето хора. Почти винаги се образуват характерни олисели петна, а върху засегнатите зони обичайно се наблюдават други признаци – зачервяване, лющене на кожата, неприятен сърбеж.

Гъбичната инфекция на скалпа започва развитието си под формата на малка неприятна пъпчица, която впоследствие се разраства и непрекъснато се разширява. Оголялата кожа постепенно се покрива с люспички, а космите опадат за не много дълги срокове. Понякога има силно зачервяване на мястото, образуват се мехурчета и зоната като цяло става доста влажна. Пренася се при контакт със заразени предмети, хора и животни.

Лечението на подобна инфекция се назначава след като бъде определен коректно нейният вид. Понякога става лесно с помощта на антибиотик, но в някои случаи се изискват много повече усилия. Когато един от симптомите е косопад, трябва да се обърне специално внимание. И тук ситуацията няма строго определени правила, процедира се според случая. За щастие, при 90 % от пациентите косата се възстановява сама след излекуване на инфекцията, като е силно препоръчително да използвате и подходящи препарати, за да я подпомогнете.

„Ефект – 2” против косопад и оплешивяване

06. октомври 2013 23:49:57 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар