Тоник срещу косопад от розмарин | Косопад

Тоник срещу косопад от розмарин

rozmarin-chai

Розмаринът е най- известен като ароматна подправка за храната. Растението обаче има и много медицински свойства.

Помага за облекчаване на проблеми като депресия, преумора, храносмилателни проблеми, дихателни проблеми, противовъзпалително и пр.

Розмаринът е богат на витамини и минерали като витамин В6, витамин В2, витамин А, витамин С, желязо, магнезий, фосфор, цинк, калций и други антиоксиданти.

Растението има чудесно влияние върху кожата и косата.

Има различни варианти на рецепти с розмарин при косопад и оплешивяване. Ние ви предлагаме днес как се приготвя тоник, който стимулира растежа на косата, действа срещу косопад, подобрява пигментацията на косата и дори потъмнява сивата коса. Тоникът за коса от розмарин прави по- силни космените фоликули, като прави косата силна и блестяща.

zehtin-teglo

Едно от основните действия на розмарина е да стимулира кръвообращението. Така веществата от кръвта достигат по- добре до корените на косата.

Съставки:

½ чаша сух розмарин
½ чаша зехтин екстра върджин

Как се приготвя:

Загрейте зехтина заедно с листата на среден огън, но не го загрявайте много силно. След няколко минути изключете котлона и оставете да изстине. Прецедете, за да отстраните листата и сипете олиото в съд.

Начин на нанасяне:

Масажирайте скалпа и косата със зехтина. Сложете си шапка за баня и оставете да действа 20 минути. Накрая изплакнете и измийте косата, както обикновено. Резултатите се забелязват след няколко седмици.

19. юни 2015 18:04:50 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | 38 коментара