Мароканска къна срещу косопад | Косопад

Мароканска рецепта при косопад

Сигурно средство от Мароко срещу косопад и изтощена коса

Мароканска къна при косопад

Мароканска къна при косопад

Страдате ли от косопад? Предлагаме ви най – добрата комбинация от Мароко, която не само подсилва, но и предотвратява появата на частично или пълно оплешивяване. В основата на тази рецепта стои мароканската къна, която знахарите използват от векове при подобни проблеми.

Отдавна е известно, че третирането с мароканска къна не само предпазва от косопад, но и придава на косата голяма плътност, регулира влажността на кожата на главата. Също така се счита, че тя е много ефективна и срещу пърхот, както и за дълготрайно запазване естественият цвят.

Рецепта с мароканска къна срещу косопад

Необходими са ви две супени лъжици пшеничен зародиш, две чаши вода и половин чаша мароканска къна.

Третиране

1. Сложете водата върху огъня и добавете пшеничния зародиш. Оставете докато заври и се изпари до около половината.
2. Прецедете получената отвара и внимателно добавете мароканската къна, като разбъркате всичко внимателно до получаване на гладка смес.
3. Нанесете върху скалпа по посока от корените към върховете на космите. Оставете така около три часа, докато къната изсъхне напълно.
4. Измийте по обичайния начин, с помощта на шампоан. Добре е да използвате и някакъв овлажнител, защото е възможно къната да причини дехидратиране.
5. Третирайте по този начин два пъти в седмицата, за да предотвратите поява на косопад. Бъдете внимателни, ако сте сменили цвета на косата си, защото къната може да промени оттенъка.

Съвети при третиране с мароканска къна при косопад

  • Докато варите пшеничния зародиш може да добавите и няколко зрънца кафе. Това ще придаде приятен мирис на отварата.
  • За да избегнете дехидратиране, при желание добавете половин чаша кисело мляко и размесете добре, преди да нанесете върху косата.
  • При някои пациенти с косопад, мароканската къна може да предизвика алергична реакция и зачервяване на кожата. Ако почувствате дискомфорт веднага измийте главата си и отидете на лекар.
Мароканска къна

Мароканска къна

13. май 2013 18:55:51 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар