5 рецепти против косопад | Косопад

5 народни рецепти срещу косопад

Народната медицина разполага с голям набор от средства и рецепти при косопад. Предлагаме на вашето внимание пет изпитани с годините техники, които биха могли да ви бъдат полезни.

рецепти при косопад

Народната медицина помага при косопад

Коприва против косопад

За да изпълните тази рецепта са ви необходими по две шепи листа от коприва и чимшир. Сложете ги в съд с вместимост около един литър (може и малко по – малък), след което излейте 500 милилитра вода. Приберете на тъмно място и изчакайте да минат четири дни. Когато това стане, намажете косата и втрийте внимателно в корените. Масажирайте около десет минути с кръгови движения и увийте главата с кърпа. Преспете по този начин, а на сутринта изплакнете с хладка вода, но без шампоан или балсам.

Маска при косопад със зехтин и репей

В съд поставете 200 грама корени от репей и прибавете същото количество зехтин. Приберете сместа на тъмно за 24 часа. Когато времето измине прехвърлете консистенцията в съд за готвене и варете на слаб огън около двадесет минути. Изстиналата маска срещу косопад се нанася върху мокра коса. Оставете да подейства между два и три часа, след което изплакнете косата без сапун или шампоан.

Рецепта при косопад с бръшлян

Пригответе по 50 грама листа от бръшлян и корени от репей. Сложете ги в съд с половин литър вода и го поставете на силен огън за десетина минути. Когато отварата изстине втъркайте обилно в корените. За да подейства са необходими два часа, след което изплакнете главата с чиста вода.

Третиране с хмел

За изпълнението на тази рецепта при косопад ви е нужна една супена лъжица шишарки от хмел. Сложете я в купа и залейте с чаша гореща вода. Когато течността се охлади, втрийте усърдно върху скалпа с памучен тампон. Изчакайте известно време и изплакнете.

Рецепта при косопад с гореща бира

Бирата е полезна в при борбата с косопад. Вземете достатъчно количество пиво и го затоплете на котлона. След като проверите дали бирата не е твърде гореща намажете обилно цялата коса и увийте главата си с предварително затоплена кърпа за около два часа. Препоръчително е процедурата да се изпълнява минимум в пет поредни дни. Повече за полезното действие на бирата при косопад тук.

31. март 2013 17:51:52 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар