Косопадът става и емоционален проблем | Косопад

Косопадът става и емоционален проблем

Косопадът не е само естетически проблем, при много хора се превръща и в емоционален. Гъстата и красива коса е много важна за всеки човек, но жените са особено чувствителни по темата. Тя е и израз на индивидуализма ни, символ на здравето и плодородието. Косата е важна част от нашата личност.

kosopad-navici

Ето защо много мъже и жени преживяват доста тежко безпощадния косопад. Започват да се чувстват по- несигурни, опитват се да прикрият щетите от косопада. Докато жените по- успешно могат да го направят, то при мъжете няма как да скрият оредяващата коса, освен като се избръснат гола глава.

При много жени косопадът ги кара да се чувствате вече не толкова красиви и привлекателни. Чувстват се неуверени в отношенията си с мъжете. Стават боязливи и се притесняват да не се изложат.

pleshiv-kosopad

Мъжете пък си мислят, че липсата на коса ги прави да изглеждат по- възрастни, че жените няма да им обръщат внимание или дори ще им се подиграват.

Разбира се, това са комплекси само в съзнанието ни. Не трябва да позволяваме на някой проблем във външността ни, да ни пречи да си общуваме с хората, да ни кара да се затваряме в себе си. Трябва винаги да се чувстваме удобно в тялото си, защото ако издаваме несигурност, отсрещния човек също ще се притесни и ще реши, че ни притеснява по някакъв начин.

27. юни 2014 15:38:04 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар