5 козметични гряха предизвикващи косопад | Косопад

5 козметични гряха предизвикващи косопад

Понякога усилията да изглеждаш безупречно пред хората, не ти оставят сили да почистиш блясъка от лицето и косата си. Това обаче може да бъде особено опасно и при определени обстоятелства да доведен до изключително неприятен косопад. Ето пет лоши козметични навика, които могат да сторят това.

косопад и козметика

Спиш с грим и козметика за коса

Когато сте пропуснали да измиете лицето и главата си съществува реален шанс, само за една нощ кожата да се маринова. Когато клетките не могат да дишат умират и задръстват повърхността, възпрепятствайки протичането на естествените процеси. Такова нещо може да доведе до омазняване, алергични обриви, дехидратация и в по – тежките случаи до косопад. Не забравяйте, че точно когато спите кожата се подмладява и затова е много важно да бъде почистена преди сън.

Винаги спите на една и съща страна

Разбира се, трудно е да контролираш на коя страна ще спиш, въпреки че в устава на армията е записано кратко и ясно: „Войникът спи обърнат наляво, с ръка под лицето и леко усмихнат” (това не шега, наистина го пише). Както и да е, натискът на едно и също място може да предизвика доста поражения, въпреки че това рядко се случва. Понякога обаче като едното нищо предизвиква механичен косопад и загрубяване на кожата. За да се предпазите си осигурете мека и пухкава възглавница, която ще се огъва по вашите форми и няма да оказва излишен натиск.

Миете се с твърде гореща вода

Да измиеш лицето и главата си е нещо прекрасно, но не и когато водата направо пари. Горещината би могла да предизвика повече вреди отколкото полза – да спука кожните капиляри или да предизвика изсушаване на косъма (което е последвано от косопад).

Прекалявате с шампоана и сапуните

Особено хората с чувствителна кожа и коса, трябва да се пазят от твърдо често миене с препарати. Химикалите от продуктите лесно проникват през кожата и когато концентрацията им се завиши се стига до пробив, особено в района където косата се разделя на две. Така че просто внимавайте – достатъчно е да миете три пъти седмично главата с шампоан, а лицето може да почиствате с тоалетно мляко например. Също така изплаквайте хубаво всички остатъци от пяна.

Кок и конска опашка

Колкото по – стегната и изпъната носите косата си, толкова по – голям шанс има тя да падне. Случаите на механичен косопад заради прически не са един или два и въпреки че косата се възстановява сама след отстраняване на причините, ще си създадете много проблеми. Вместо да опъвате космите с цялото зверство на което сте способни, изберете си някоя по – свободна и елегантна прическа.

17. декември 2013 20:02:41 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар