Косопад и чесън | Косопад

Чесън срещу косопад

Чесън при косопад - сигурна формула

Чесън при косопад – сигурна формула

Чесънът е сред най – използваните съставки в борбата с косопад и оплешивяване. Въпреки недотам приятния си мирис, съдържа в себе си редица полезни вещества и антиинфекциозни елементи, които непременно ще ви предпазят от загуба на коса.

Чесънът е природен антибиотик, който се използва както в народната медицина, така и в изработката на редица продукти срещу косопад. Освен това специалистите препоръчват да се приема и вътрешно, а не само под формата на маска за коса. Усвоените от организма полезни вещества ще подсилят космения фоликул „отвътре” и ще му дадат допълнителна сила.

косопад и чесън

Чесън помага при косопад

Няма съмнение, че при редовното правене на маска против косопад с чесън, косата ви ще остане здрава и силна. Ефектът му по принцип е светкавичен и има свойството да спира косопада почти мигновено.

Класическа рецепта с чесън при косопад

Вземете една скилидка добре изчистен чесън и я разрешете на две. С парченцата натъркайте старателно оголените по главата места. Трябва да третирате по този начин по четири или пет пъти на ден в продължение на поне десетина дни.

Ако у вас причината за косопад е неразположение или изтощаване на косата от твърде много козметични процедури, в съвсем кратък срок окапването на косата трябва да спре и да поникнат нови косъмчета. Ако това не стане, потърсете други средства и отидете на преглед.

06. април 2013 20:08:12 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар