Вода от ленено семе срещу косопад | Косопад

Вода от ленено семе срещу косопад

Приемът на ленено семе може да намали косопада като действа отвътре. То съдържа омега- 3 мастни киселини – много важни хранителни вещества за здравето. Освен тях, лененото семе съдържа алфа- линоленова киселина, докозахексаенова киселина и други киселини, които помагат за растежа на косата.

leneno-seme-kosa

Лесен начин да включите лененото семе в храненето си е си купите на прах и да добавяте по 1 с.л. към киселото мляко или зърнената закуска, които ядете сутрин. За външна употреба, можете да си направите отвара с вода от ленено семе, която да си нанасяте по скалпа.

КАК СЕ ПРАВИ ВОДА ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ СРЕЩУ КОСОПАД

Сложете семената от ленено семе в чаша с вода и оставете да киснат цяла нощ. На следващия ден ще забележите, че voda-leneno-semeводата е слузеста. Прецедете и изхвърлете семената. Сложете водата в бутилка и затворете. Всеки ден си я нанасяте върху главата като си правите масажи.

Водата от ленено семе е полезна и срещу коса с фриз. Просто нанасяте върху косата и оставате да изсъхне. Къдриците остават здрави и добре оформени, а не твърди, както когато се използва гел.

Водата от ленено семе може да издържи до 2 седмици в хладилника, но може да й се добави цитрусова киселина, за да издържи повече. Друг вариант е да й добавите няколко капки масло от лимон, който има антибактериално действие.

04. март 2014 14:53:19 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар