Уникална рецепта спира косопада като с магическа пръчка! Виж Тук: | Косопад

Уникална рецепта спира косопада като с магическа пръчка! Виж Тук:

Все повече хора търсят решение на проблема с косопада и растежа на косъма сред природните средства. Има достатъчно мощни растения, чиито съставки допринасят за значително подобряване на състоянието на косата.

Сред най- мощните природни средства е розмаринът. Благоуханното растение е известно като подправка в кулинарията. Но има и редица полезни свойства за косата. Особено в случаите на косопад. Подпомага растежа на косъма и спира образуването на пърхот.

А рецептата е много лесна за приготвяне.

Съставки:
– 3 стръка розмарин
– Половин литър вода

Начин на приготвяне:

Загряваме водата. В момента, в който заври, се слага розмарина и се вари около 5 минути. След това течността се сваля от котлона и се изчаква да изстине малко. След това се прецежда, за да се отстрани розмарина.

Течността се използва като последно плакнене, след като косата вече е измита с шампоан. Добре е да направим лек масаж с пръстите за няколко минути. По този начин съставките проникват в скалпа и подобряват кръвообращението и подсилва космените фоликули.
Може да се прилага 2-3 пъти седмично.

Добре е третирането с розмарин да се съчетае с допълнителни мерки:
– Здравословно меню. Трябва да включваме повече плодове, зеленчуци, риба, млечни продукти, телешко.
– Добре е да се използва козметика без силикон, тъй като уврежда космените фоликули и корените.
– Добре е да се избягва употребата на сешоар и преса. Също косата не трябва да се реши, докато е влажна, тъй като така се увеличава косопада.

02. декември 2017 20:53:12 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар