Сокове срещу косопад | Косопад

Сокове срещу косопад

Всеки косъм под микроскоп прилича на стебло в цилиндрична форма с корен, наречен космен фоликул. Освен това се състои от 91% кератин, който е вид протеин.

spana-napitka

На главата си имаме около 100 000 косъма, а дневно губим нормално между 50 и 120. Когато обаче надвишаваме това количество, а новите косми, които поникват, са по- тънки, казваме, че имаме косопад или алопеция.

Някои от причините са: неправилно хранене, анемия, проблеми с щитовидната жлеза, инфекции, стрес, химически продукти и др.

В такъв случай се обърнете към дерматолог, за да ви се направят необходимите изследвания. Може да съчетаете третирането на косопада и с някои сокове, които са много подходящи за проблема.

kosopad-anemiya

Сок № 1
Съставки: 1 портокал, 1 грейпфрут, 1 боровинка, сухи боровинки.
Измийте и нарежете портокала и грейпфрута. Изцедете сока. Измийте и добавете боровинката. Сложете в сокоизтисвачка и разбийте за кратко. Сервирайте в чаша, заедно със сушените боровинки. Пийте сока всеки трети ден в продължение на месец.

Сок № 2
Сокът от краставица, освен че пречиства тялото от токсини, предпазва от косопад, избистря тена на лицето и изсветлява бенките.
Съставки: 2 средни краставици, чаша вода
Измийте и обелете краставиците. Заедно с водата ги сложете в блендера и ги направете на сок. Пийте по една чаша всеки ден.

02. юли 2014 17:26:31 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар