Рецепти с латинка срещу косопад | Косопад

Рецепти с латинка срещу косопад

Специалисти изненадващо разкриват, че красивото цвете латинка е сигурно природно средство срещу косопад. Може да се прилага както вътрешно така и външно, подпомага космения растеж и правилното функциониране на клетките.

рецепти при косопад

Рецепти срещу косопад – латинка

Историци разказват, че латинките са използвани като средство за лечение на косопад и други болести от индианските шамани в Южна и Централна Америка още преди векове. Латинката има богато и разнообразно съдържание на полезни вещества. В състава ѝ се включват витамини от В комплекс, С, А. Също така има йод, калий, фосфор, растителни антибиотици и етерични масла.

Рецепта за настойка от латинка срещу косопад

Приготвянето на спиртен извлек от латинки срещу косопад е повече от лесно, но изисква време. В около 300 милилитра спирт се поставят 20 грама цветове от латинка и сместа се оставя да престои на слънце около един месец. След като извлекът стане готов за употреба, засегнатите от косопад места се третират ежедневно.

Предлагаме ви и още една рецепта с латинки против косопад. За да се засили ефектът, в 500 мл. спирт се слагат по 100 грама цвят от латинка, листа от чимшир и коприва. Оставят се да престоят 15 дни, след което се прецежда и третирането започва.

*Забележка: Понеже чимширът е отровен, внимавайте сместа да не попадне в очите.

17. август 2013 15:51:45 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар