Няколко лесни Рецепти при Косопад – Виж Тук: | Косопад

Няколко лесни Рецепти при Косопад – Виж Тук:

kosopad-1

Ако искате да се спасите от косопада, ви предлагаме няколко рецепти с природни средства.

Масло от сладки бадеми
Маслото от бадеми е идеалното природно средство за спиране на косопада. Бадемите са източници протеини, които са много полезни за косата. Освен това, маслото подобрява кръвообращението, като по този начин се увеличава притока на вещества до косъма. Бадемите съдържат много витамин Е, който е много ценен за здравето на косата.
Можете да смесите това масло с още някое, също действащо в тази посока. Нанесете върху цялата коса, оставете да престои половин час и изплакнете обилно с вода. Можете, също така, да добавите маслото от бадеми към шампоана или маската си за коса.

ocet-yabalka

Ябълков оцет
Много ефикасен продукт срещу косопада. Освен че стимулира кръвообращението, е отлично средство срещу омазняването на косата. Ако имате проблем с мазната коса, използвайте задължително ябълков оцет.
Разтворете една или две лъжици от него в чаша с вода. След като си измиете косата, както обикновено, използвайте сместа с ябълковия оцет, за да масажирате скалпа.

Алое вера
Едно от най- добрите средства за здрава и силна коса, защото подхранва в дълбочина космените фоликули, стимулира растежа и предпазва от косопад. Ако имате алое вера у дома, отрежете едно листо и изцедете сока му в буркан и добавете малко вода. Когато сместа ни е готова, я нанесете като маска, оставете я да действа 20- 30 минути и изплакнете косата. Освен това, можете да добавите алое вера към шампоана или маската си.

Кокосово мляко
Предпазва ни от косопад, защото подхранва косата и помага на растежа. Можете да нанесете млякото върху цялата коса, оставете да престои 20- 30 минути. Друг вариант е да смесите кокосовото мляко с мед, който също много подхранва косата. Загрейте малко мед на микровълновата и смесете с кокосовото мляко – 1 лъжица мед на 4 лъжици мляко. Нанесете върху цялата коса и оставете 20- 30 минути. След това изплакнете.

29. декември 2016 17:25:39 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар