Лесна рецепта с лук спира косопада! Виж Тук: | Косопад

Лесна рецепта с лук спира косопада! Виж Тук:

Косопадът, или прогресивната загуба на коса, може да се дължи на различни причини: стрес, различни заболявания, хранителни дефицити, генетични или инфекции на скалпа.

Сред най- ефикасните природни средства за това състояние на косата е лукът. Той помага дори в случаите на алопеция ареата, която е вид автоимунно заболяване.

Предлагаме една съвсем лесна за приготвяне рецепта, но с много мощно действие.

Съставки:
– ½ чаша сок от лук
– 1 лъжица мед

kosopad-luk-1

Начин на приготвяне:
Белим лука и го кълцаме на много ситно. След това настъргваме или изцеждаме, за да получим сока. След като получил половин чаша сок, сипваме в съд и смесваме с лъжица мед, разбъркваме, за да получим хомогенна смес.

Начин на употреба:
Взимаме част от сместа и нанасяме върху скалпа с леки масажи. Оставяме да постои половин час и след това плакнем с хладка вода. Накрая измиваме косата, както обикновено.

Използваме сместа между 3 и 7 пъти седмично в продължение на два месеца. Не се притеснявайте, ако резултатите се бавят, тъй като ефектът от сместа изисква известно време.

Ако миризмата на лука е много силна или не ви понася, може да се добави малко лимонов сок, мента, етерично масло или розова вода.

Защо лукът спира косопада?
Лукът е много ефективен в битката с косопада, защото съдържа сяра. Също така, подобрява кръвообращението в скалпа, подобрява храненето на косата, действа антибактериално, предпазва от инфекции, богат е на антиоксиданти.

04. май 2017 13:36:18 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар