Как кокосовото масло помага на косата ни | Косопад

Как кокосовото масло помага на косата ни

kokosovo-maslo-

Кокосовото масло е растителен продукт, който си спечели славата през последните години заради медицинските и козметичните си свойства.

Произвежда се от пресоването на меката част на кокоса, която се състои изцяло от мастни киселини със средна верига и антиоксиданти. Използва се за производство на шампоани, крем за тяло, сапуни и още много козметични продукти за красива кожа.

Но кокосовото масло е полезно и за косата. Помага за възстановяването и ревитализирането й.

Ето 2 начина как можете да включите кокосовото масло в грижите за косата ви:

1 Балсам. Много е подходящ като заместител на конвенционалните балсами. Не съдържа агресивни вещества, богат е на витамини, минерали и протеини, които подсилват косъма.

Съставки:

30 грама кокосово масло

Как се използва:

Нанесете маслото по цялата коса, като втриете в скалпа внимателно. Покрийте с шапка за баня и оставете да действа един час. Измийте обилно с вода и разрешете с гребен веднага след това.

kosa-rastej-2

2 Контрол на статичното електричество в косата. За да постигнете идеалната прическа, използвайте кокосово масло. Предпазва косата от агресивните елементи, като жегата и ултравиолетовите лъчи. Така ще имате блестяща и свободна от статичното електричество коса.

Съставки:

1 лъжичка кокосово масло

Как се използва:

Вземете количеството кокосово масло и го нанесете по цялата коса с нежен масаж. Не е необходимо да плакнете, освен ако не ви е прекалено мазно.

06. юни 2016 10:31:19 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар