Как да приготвим домашен балсам за коса от банан | Косопад

Как да приготвим домашен балсам за коса от банан

kosa-balsam-retsepta

Балсамът е козметичен продукт, който не може да отсъства от грижите за външния ви вид. Функцията му е да затваря отворените кутикули, да решава проблема със съхненето, да предава повече блясък и да прави косата по- лесна за разресване.

По принцип се използва след шампоана, но може да го ползвате и самостоятелно, когато косата ви е много увредена.

Домашен балсам за възстановяване на косата от банан

Тази рецепта е чудесна алтернатива на купешките продукти, тъй като възстановява увредената коса, без да съдържа никакви химикали.

Комбинацията от банан, кокосово мляко и мед може да ви звучи като тропичейски коктейл, но всъщност е много полезна комбинация за възстановяване на косата.

kosa-7

Бананите съдържат голямо количество калий, минерал, който прави косата по- силна и намалява уврежданията по кутикулата. Улеснява възстановяването на косъма, като възстановява изгорелите и нацъфтели връхчета.

Намалява статичното електричество. Осигурява витамини А, Е и В6.

Кокосовото мляко е богато на есенциални мастни киселини, антиоксиданти и минерали, които придават обем и заздравяват косата от корена.

Как да приготвим балсам от банан за възстановяване на косата

Съставки:

-1 банан
-5 лъжици кокосово мляко (50 мл)
-1 лъжица кокосово олио
-1 лъжица мед

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете банана. Намачкайте го с вилица. Добавете кокосово мляко и бъркайте енергично, докато получите паста. Добавете кокосово олио и мед. Продължавайте да бъркате, докато получите хомогенна смес.

Начин на използване:

Намокрете косата, разделете я на няколко кичура и разнесете по цялата коса и скалпа. Сложете шапка за баня и оставете да действа 30- 40 минути. Измийте, както обикновено, с обичайния шампоан.

Използвайте два пъти седмично.

12. юли 2016 10:35:24 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар