Как да имаме силна коса | Косопад

Как да имаме силна коса

Без съмнение една от най- важните части на тялото ни от естетическа гледна точка е косата. Не е достатъчно само да е изглежда добре . Трябва да полагаме грижи за нея, най- вече, за да избегнем някои от типичните проблеми.

kosa-shampoan

Например, косопадът се среща толкова често при жените, колкото и при мъжете. Затова можем да използваме някои домашни рецепти, за да направим косата си по- силна. Идеите, които ви предлагаме, са много лесни и изпълними в домашни условия.

ГРЕНЕТИН

Това е популярен продукт, тъй като от него се произвежда желатин. Гренетинът е протеин, който се съдържа в костите, кожата и зъбите на някои животни. Но той помага да имаме здрава коса, заради съдържанието на голямо количество колаген. Също така прави и ноктите ни здрави.

grenetin

Най- добрият начин да се възползваме от гренетина е като добавим малко пакетче от него към шампоана си, който използваме всеки ден. Но ако искате по- добри резултати, разтворете гренетина в 250 мл хладка вода и нанесете върху косата, а после изплакнете.

ЗЕХТИН

Има най- различни свойства. В нашия случай зехтинът помага на косата да стане по- здрава, дава й блясък и я прави по- мека. Достатъчно е да добавите 2 ч.л. зехтин към сухата си коса преди къпане.

Сложете си шапка за баня, за да подейства по- добре зехтина. Парата от банята също помага на зехтина да влезе по- добре в косъма. След 110 минути свалете шапката и изплакнете косата по нормален начин. Използвайте шампоан и балсам.

15. юли 2014 14:32:34 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | 52 коментара