Домашно третиране на косопад

Няколко полезни техники за превенция на косопад

косопад

Отстраняване на мъртвите косми за превенция на косопад

Едва ли на света има жена, която не иска косата ѝ да е в перфектно състояние – гъста, силна и блестяща. Малко от дамите обаче полагат достатъчно грижи за състоянието на косата си и това често се превръща в силна заплаха от поява на косопад. За да бъдете красиви и с добро самочувствие, трябва да се борите сами за вашето здраве, снабдявайки тялото и в частност скалпа, с всички необходими хранителни вещества.

Разресване на косата

Не забравяйте да разресвате косата си всяка вечер преди лягане. Намерете подходяща за целта четка, за предпочитане е да е с по – гъсти зъбци. Важно е да прецените правилно и състоянието си. Ако вашата коса е дълга и гъста – решете от краищата към корена, защото така ще намалите предпоставките за механичен косопад. После прекарайте гребена / четката във всички посоки, но нека това става много внимателно. Тази проста процедура ще изчисти мъртвите косми и същевременно ще направи масаж на скалпа, който ще засили притока на кръв в тези зони.

грижи за косата

Ежедневна грижа за косата

Масаж с етерични масла

От особена полза за превенция на косопад е и редовният масаж с етерични масла от розмарин и лавандула. Сложете няколко капни от маслото на върховете на пръстите и внимателно го втрийте по скалпа. След това започнете да масажирате бавно, като движението на ръцете трябва да е по посока от челото към темето на главата. След масажа останете без да се миете поне един час и чак след това изчистете маслото с мек шампоан.

Хранете се здравословно

Много пъти сме казвали, че здравословното хранене е сред основните оръжия в борбата с косопад. Не прекалявайте с тестените изделия и полуфабрикатите, по възможност спрете напълно цигарите и алкохола.

Използвайте качествени продукти против косопад

Безспорен лидер на пазара е лосионът срещу косопад и оплешивяване „Ефект – 2”. Повече от осем години този продукт помага на хората да се справят с проблема, често се използва и като превантивна мярка. Повече за „Ефект – 2” научете ТУК.

01. юни 2013 12:34:04 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар