3 популярни арабски рецепти срещу косопад! Виж Тук: | Косопад

3 популярни арабски рецепти срещу косопад! Виж Тук:

Есента е критичен сезон за косата, тъй като косопадът се засилва и значително надвишава нормалната загуба  косми през останалото време на годината. За да се справим с него, разполагаме с изключително разнообразие от природни средства.

Представяме ви няколко популярни арабски рецепти срещу косопад. Те са лесни за изпълнение, а резултатите са доказани.

  1. Рецепта със зехтин.

Начинът на приложение е много лесен. Косата се намазва от корена до върховете със зехтин. Слага се шапка за баня и се изчаква колкото се може повече. След това се измива обилно с вода и шампоан. Добре е да прилагате рецептата веднъж седмично в ден, в който прекарвате повече време у дома.

  1. Традиционна мароканска рецепта срещу косопад.

Смесва се едно яйце с една лъжица мед и една лъжица босилек. Сместа се нанася върху косата за 10- 15 минути. После се измива.

  1. Къна.

Освен естествен оцветител на косата, къната я подхранва и предпазва от косопад. Процесът на боядисване с къна отнема повече време, но резултатът си заслужава – косата не се уврежда, както при боядисването с изкуствена боя.

Ако решите да използвате къна, е важно да не я нанасяте върху остатъци от друга боя, тъй като може да се оцветите в зелено, например. Каната не се препоръчва за руса или червеникава коса.

 

 

19. ноември 2018 13:10:23 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар