2 домашни рецепти за коса | Косопад

2 домашни рецепти за коса

Търсите рецепти, за да направите косата си здрава и красива? Днес ви предлагаме 2 домашни рецепти за грижа за косата, които са лесни за прилагане.

maska-za-kosa

ЖЪЛТЪК

Жълтъците са източник на протеини, които могат да служат за приготвянето на маска за коса, която предпазва от косопад и я прави силна.

Съставки: 1- 4 жълтъка – зависи колко е дълга косата

Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците и нанесете върху сухата коса. Покрийте цялата коса. Оставете да подейства 20- 30 минути и после изплакнете обилно с вода, която е от хладка до студена: ако е гореща може да сготвите жълтъците. Измийте с шампоан и балсам.

Прави се веднъж седмично, за да е млада косата.

КОКОСОВО МАСЛО

Много е полезно за косата, особено като балсам с дълбоко въздействие. Не е необходимо да отмивате след нанасяне. kokosovo-masloМаслото снабдява косата с протеините, които се губят ежедневно заради климатичните особености.

Съставки:

– 2- 3 с.л. кокосово масло (за коса до раменете, ако е по- дълга увеличете сместа)

Начин на прилагане:

Навлажнете косата с вода с ръце. Стоплете кокосовото масло на микровълнова 10 секунди. Маслото не трябва да е много горещо за пипане с ръце.

Разделете косата на сектори и нанасяйте маслото с масажиращи движения. Това подобрява кръвообращението и прави косата по- силна.

Вземете кърпа и я намокрете с малко гореща вода. Увийте я около главата за един час. Може да го направите и вечер като вместо кърпа сложите шапка за баня. На сутринта изплакнете и измийте с шампоан.

09. май 2014 17:32:34 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар