Рецепти при косопад и изтъняване на косата | Косопад

Народни рецепти за сгъстяване на косата

Три народни рецепти при косопад и за сгъстяване на коса.

рецепти при косопад

Маска за коса

Косопад и изтъняване на косата при хормонален дисбаланс

И мъжете, и жените получават косопад вследствие на хормонален дисбаланс. Особена роля играе мъжкият хормон тестостерон, чиито завишени нива предизвикват оплешивяване и изтъняване на косъма. Подобен дефект може да се получи и при намаляване нивата на други важни за функциите на тялото хормони. Ако вашият случай на косопад е такъв, използвайте следната изпитана

Рецепта с чимшир и коняк

Вземете съд с вместимост от около три литра и го напълнете наполовина с листа от чимшир, които скоро преди това сте откъснали от клончетата. След това напълнете с хубав коняк точно колкото да покрие листенцата и затворете съда на тъмно място за три седмици. Когато изтече технологичното време за приготвяне на тази настойка, ежедневно нанасяйте от корените към върха на космите с добре напоен памук. Третирайте по този начин три месеца.

чимшир против косопад

При косопад използвайте настойка от чимшир и коняк

Рецепти при косопад с костен мозък

От години се знае, че костният мозък има свойството да стопира интензивния косопад и да подхранва косата. За тази рецепта се изисква да си набавите достатъчно количество, като задължително условие е, костният мозък да бъде пресен и в никакъв случай замразяван.

След като извадите тъканта я нанесете равномерно върху главата, като се погрижите да покрие плътно корените на вашата коса. Увийте с найлон, парче вестник и кърпа. Останете така най – малко два часа и после измийте главата с безвреден шампоан.

Рецепта за сгъстяване на косата с йод

Една от най – лесните рецепти при косопад на народната медицина. Просто напълнете една пипетка с йод и я изсипете в около половин литър вода. Непосредствено след това измийте косата си с тази течност и постойте така известно време преди да се изплакнете с хладка вода. Третирайте в продължение на няколко месеца, за да има ефект.

27. март 2013 18:25:33 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар