Косопад и бял равнец | Косопад

Бял равнец при косопад

Пролетта е най – подходящото време за борба с косопад. Тогава косата, както и всичко останало, се събужда за нов живот, подготвяйки се за усилен растеж и възстановяване. Понякога е напълно достатъчно да попаднем на подходящата билкова рецепта, която да предпази скалпа от увреждане.

косопад и бял равнец

Косопад и бял равнец

Белият равнец е изключително подходящ за превенция и лечение на косопад. Тази великолепна билка спомага много за доброто състояние на косата, като я прави здрава, силна, бляскава и обемна.

Съществуват няколко рецепти с бял равнец при косопад, но ние намерихме специално за вас най – популярната от тях. С нейна помощ вашата коса ще укрепи и заздрави косата, ще спомогне за бързото възстановяване и израстване на новите косми.

Ето рецептата с бял равнец при косопад. Вземете 50 грама изсушен цвят от билката и счукайте в удобен съд. След това изсипете цветчетата в 500 – 600 милилитра вода и варете десет минути. Оставете да изстине и прецедете. Втрийте в корените на косата с меки и кръгови движения, като внимавате да не натискате много силно. Тази процедура е добре да се прави от 3 до 5 пъти в седмицата.

За да подсилите ефекта на белия равнец при косопад, можете да добавите към отварата по няколко капки етерични масла. Те също са незаменим помощник при изтъняване на косата, имат чудното свойство да я подхранват и лекуват.

25. април 2013 21:32:38 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар