Защо вегетарианците и веганите страдат от косопад и как да се справят с него? Виж Тук: | Косопад

Защо вегетарианците и веганите страдат от косопад и как да се справят с него? Виж Тук:

Вегетарианството и веган храненето стават все по- модерни. Но спирането приема на животински продукти крие рискове за здравето и външния ни вид. Затова хората, които спазват режими без животински продукти, трябва да са особено внимателни и да приемат допълни витамини и минерали.

Нека разгледаме конкретно как вегетарианството и веган диетата се отразяват на косата.

Животинските продукти са основен източник на лесноусвояеми протеини за организма, които пък имат ключова роля за състоянието на косата. Когато се храним само с растителни продукти, трябва да приемаме голямо разнообразие от богати на протеини култури. Например: боб, леща, киноа, кашу, тиквени семки и пр. Протеините изграждат структурата на косъма и ако не приемаме достатъчно от тях чрез храната, косата започва да капе, губи блясъка и здравината си.

Някои от растителните източници на протеини

Ако имате силен косопад в съчетание с чупливи нокти и постоянно чувство на умора, най- вероятно имате нужда от допълнително желязо. Вегетарианците и веганите често имат анемия, тъй като не приемат животински продукти. Затова е добре да следите нивата на желязо в кръвта чрез пълна кръвна картина и да приемате допълнително, ако е необходимо.

Калцият е също много ценно вещество за здравето на косата, а и не само на нея. Растителните продукти, от които можете да си го набавяте, са броколи, соя, спанак, и пр. Но също може да го приемате и под формата на хранителна добавка.

24. март 2018 16:41:06 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , , , , | Напишете Коментар