Важни съвети за грижата за косата през зимата

kosa-prez-zima

Ниските температури, вятърът и снегът могат да увредят кожата ни, но малко хора си дават сметка, че студът може да причини същото и на косата ни. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да имате здрава коса в студения сезон:

Винаги излизайте със суха коса

Не само, защото можете да се разболеете. Водата, проникнала вътре в структурата на косъма, замръзва от студа и се разширява. Това уврежда здравината на косъма и го разрушава. Затова, винаги внимателно изсушавайте косата си. Използвайте хидратиращ шампоан и балсам, богат на протеини.

Шаловете са ваши приятели

Един от най- важните аспекти, свързани с грижата за косата през зимата, са дрехите. Качулки, шапки, шалове- използвайте ги винаги. Много често обаче предизвикват статично електричество. За да се справите с проблема, използвайте шал от коприна или сатен, като бариера между косата и шапката, шала или качулката.

kosa-zima-3

Хидратация, хидратация, хидратация

Повечето хора си мислят, че косата е най- суха през лятото. Това обаче не е така. Когато излагате косата на топлина през лятото, кожата диша и мастните жлези отделят секрети, за да поддържат косата хидратирана. През зимата косата ни постоянно е изложена на студ и влага.

Използвайте балсам без плакнене или серум срещу статично електричество, за да сте сигурни, че косъмът е запечатан.

Контрол на статичното електричество

Освен влиянието на дрехите, косата ви може да натрупа статично електричество дори от килима в стаята. Носете си малка бутилка със спрей за коса и си слагайте по малко, когато започне да се трупа статичното електричество. Спреят неутрализира статичното електричество и поддържа косата мека и без да стърчи на всички страни.

Зимните дрехи задълбочават проблема. Може да ги пръскате също със спрея. Друг вариант е да използвате омекотител.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.