Без паника! Виж истината за косопад след бременност | Косопад

Кое е по – важно за Вас: Бебето или красотата?

косопад и бременност

косопад и бременност

Много жени изпитват истински ужас като си помислят, че по време на бременност и след раждане по всяка вероятност ще получат косопад. За голяма част от тях тази заплаха се превръща в нереодолимо препятствие и мощен стресов фактор, които довеждат до невъзможност за зачеване.

На света съществуват жени и мъже, за които външният вид е над всичко. В историята са познати много подобни случаи, в които цели кралства остават без наследници, защото префърцунената кралица и хубавица просто не иска да си разваля формата,  егоистично отказвайки да роди. Но всъщност толкова ли страшен е проблемът косопад при бременност и раждане?

Отговорът на този въпрос ни дава специалистът – дерматолог от САЩ д-р Доника Муур, която е помогнала на хиляди жени да преодолеят ужаса от евентуален косопад и да забременеят.

„Твърде много млади жени изпадат в ужас единствено от мисълта, че има вероятност да загубят част от косата си. Към тях винаги отправям един и същ въпрос: Кое е важно за Вас – бебето или красотата? Този обикновен психологически похват обичайно слага край на всякакви притеснения и много малка част от пациентките продължават да се страхуват”, разкрива д-р Муур.

За тези които все още имат притеснения тя допълва, че по време на бременност и след раждане косопад се предизвиква основно заради резките промени в нивата на хормоните. Именно хормоналният дисбаланс е причина за оредяване на косата, но добрата новина е, че обикновено тя се възстановява сама в рамките на едва няколко месеца.

„Когато казвам това имам предвид, че само след няколко месеца ще се радвате отново да вашата гъста и красива коса. Помнете, че детето е най – голямата радост в живота на всеки човек, а възпроизвеждането е основната задача на всяко живо същество. Ако притесненията Ви продължават, лесно можете да предприемете превантивни мерки. Съществуват стотици билкови рецепти против косопад, с чиято помощ може да сведете симптомите до минимум. Все пак не е толкова лоша сделка да размените малко коса за едно бебе”, завършва специалистът по косопад.

08. юни 2013 14:51:04 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар