Доказано: Икономическата криза води до косопад | Косопад

Доказано: Икономическата криза води до косопад

Стресът и притеснението, предизвикани от икономическата криза, често водят до косопад. При някои се появява за първи път, при други, които е преди са имали такъв проблем, става по- забележим.

kriza-kosopad

Стресът и настроението на човека могат да причинят временен косопад, тъй като хормоналните реакции, които се пораждат в такива ситуации, се дължат на концентрацията на тестостерон и хидрокортизол, които засяга корените на космите.

Също така, често при стрес се стига до поява на пърхот, който изчезва, когато се успокоим. Когато сме в състояние наkosopad-predpazvane стрес и имаме косопад или пърхот, трябва да сме особено внимателни с грижите, които полагаме за косата.

През последните години случаите на косопад, породен от различни стресови ситуации като безработица, неспособност за погасяване на кредити, рязко обедняване, рязко са се увеличили случаите на косопад.

Има различни начини за справяне с проблема с косата – домашни рецепти, повече движение, за да намалите стреса и пр. Приемете загубата на коса като предизвикателство, а не като поредното наказание от съдбата. Преборете се с проблема не само, за да изглеждате по- добре, но и за да имате самочувствието, че можете да се справяте в трудни ситуации.

07. април 2014 20:31:53 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар