Детокс на косата – кога и как се прави | Косопад

Детокс на косата – кога и как се прави

kosa-mitove

Кога косата има нужда от детокс? Ако няма никакъв обем, без блясък, мазна, ви предлагаме няколко съвета, които ще я освежат.

1 Маска с глина. Това, което глината прави, е да абсорбира себума и да почиства скалпа. Преди да си измиете косата, когато е още суха, разделете косата на кичури и я нанесете внимателно в корените. След това, масажирайте внимателно и оставете да престои 5- 10 минути. Накрая, измийте с вода, както обикновено и с лек шампоан.

2 Шампоан, който регулира себума. Не е за ежедневна употреба. Може да се използва 2-3 седмично. Този тип шампоани са много подходящи за мазна коса. Обикновено не съдържат силикон и мазнини.

kosa-shampoan-1

3 Балсамът – от средата на косъма към връхчетата. Този начин на нанасяне е много важен, защото в противен случай, корените ще изглеждат по- мръсни. Добре е балсамът да е за коса с тенденция към омазняване.

4 Не забравяйте да миете добре гребена си. Много често те носят допълнително мръсотия към косата. Също така, избягвайте много да си пипате косата, защото така също й пренасяте мръсотии. Ако след миенето на косата нанасяте други продукти (като пяна), също трябва да е от средата на косъма към върха, като количеството не трябва да е много. Така косата няма да стои като сплескана.

12. ноември 2016 19:43:29 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар