7 трика за растеж на косата – виж тук: | Косопад

7 трика за растеж на косата – виж тук:

kosa-rastej-1

Косата ви не расте? Не се притеснявайте. Това е често срещан проблем. Предлагаме ви 7 трика, които ще стимулират процеса, така че да се радвате на здрава коса.

7 Масажи, докато е влажна кожата на главата. Можете да ги правите, докато се къпете. Масажирайте скалпа с пръсти, като започнете от задната част на врата и продължите по линията на пътя на косата.

6 Балсам. Шампоанът почиства косата и скалпа. Балсамът я подхранва и й осигурява необходимите вещества.

5 Витамини. Добавките от витамини са много полезни за здравето, а също и за растежа на косата. Най- важните за вашата коса са витамините от група В.

kosa-5

4 Масажи върху суха коса. Масажирайте скалпа, за да увеличите кръвообращението. Така помагате на хранителните вещества да достигнат по- лесно до косата ви.

3 Използвайте по- рядко топлинните уреди. Ограничавайте максимално преса, сешоар и маша. Честата им употреба в дългосрочен план се оказва проблем за растежа на косата.

2 Студена вода. Преди да излезете от банята, изплакнете косата си със студена вода. Така запечатвате кутикулата на косъма.

1 Подстригвайте я редовно. Косата ви няма да стане по- дълга, ако не я подстригвате. Напротив, само влошавате състоянието й. Затова свикнете да го правите редовно.

04. януари 2016 19:09:03 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар