5 природни решения срещу косопад! Виж Тук: | Косопад

5 природни решения срещу косопад! Виж Тук:

Косопадът е много често срещано състояние и може да се дължи на различни фактори:

– Боядисване, сушене и продукти, които увреждат космените фоликули
– Заболявания на щитовидната жлеза, анемия, неправилно хранене или менопауза

Правенето на масажи на скалпа стимулира кръвообращението в зоната и помага за по- доброто усвояване на хранителните вещества. Предпазва корените от увреждане.

Ако съчетаем масажа с някоя от следните билки или подправки, ще подпомогнем растежа на косъма. Eто кои са те:

Розмарин
Розмаринът е сред най- препоръчваните растения за растеж на косата. Осигурява ценни вещества за косъма, които го подсилват. Предпазва от ранно побеляване. Препоръчва се ежедневно плакнене на косата с вода от розмарин, която подсилва тъмния цвят и придава обем.

Полски хвощ
Това растение е известно с високото съдържание на силиций. Този минерал хидратира, придава еластичност и здравина на косъма. Предпазва косата от накъсване.

Коприва
Съдържа много ценни свойства за растежа на косата. Не само предпазва от косопад, но помага срещу себорея. Високото съдържание на витамини В, С и Е намалява вредния ефект на свободните радикали. Намалява прекомерното производство на мазнини. Стимулира кръвообращението на скалпа, като придава блясък и сила на косъма.

Къри
Зелените му листа се използват за възстановяване на косата от прекомерната употреба на продукти, излагане на слънце и замърсяване. Етеричните му масла пък подхранват косъма. Кърито съдържа голямо количество бета- каротени, които намаляват косопада и стимулират растежа. Също така, предпазва косата от ранно побеляване. Кърито съдържа ценните минерали мед, желязо или цинк.

Канела
Антисептичните й свойства предпазват от заболявания на скалпа. Елиминират бактерии и други микроорганизми, които могат да причинят косопад. Прави косата гъста, хидратира я и й придава блясък.

25. септември 2017 10:56:27 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар