Лечение на косопад с розмарин | Косопад

Розмарин против косопад

Розмарин – невероятен помощник при косопад

розмарин при косопад

Розмарин при косопад

Розмаринът е една от билките, които имат способността да сътворят истински чудеса при лечение на косопад. Това растение съдържа огромен брой полезни вещества, които подхранват косата, правят я по – лъскава и гъста.

Рецептата за третиране с розмарин при косопад е повече от лесна. Достатъчно е да смесите равни количества от сушената билка и вода, които впоследствие добавете към шампоана, който обичайно използвате в съотношение 2:1 (2 шампоан, 1 розмарин). Тази проста процедура не само ще ви предпази от косопад, но и очаквано значително ще ускори растежа на косата.

Опитни билкари препоръчват розмарин не само при косопад, но и за цялостна кондиция на тялото под формата на чай. Розмаринът е полезен за поддържане на добър общ тонус, подпомага работата на сърдечно – съдовата система и кръвообращението.

За да засилите ефекта срещу косопад максимално, добре е да правите редовен масаж на скалпа. Както неведнъж сме писали, това спомага за по – доброто снабдяване с необходимите вещества на космените фоликули, което осигурява възможност за пълноценното им функциониране.

Също така в никакъв случай не пренебрегвайте здравословното хранене. За предпочитане е да приемате повече естествени продукти и напълно да избягвате неколкократно преработваните храни (соеви продукти, полуфабрикати и така нататък). Все пак вредната храна е един от основните причинители на косопад и цяла поредица други болести.

Розмаринът се използва като основна съставка в много препарати против косопад, сред които и уникалният лосион „Ефект – 2“. За да научите повече за вълшебното действие на „Ефект – 2“ прочетете тук.

23. май 2013 15:07:24 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар